Arkiv

Projektet Namn Åt De Döda, NÅDD, ska leda fram till en ny version av Sveriges dödbok.

Många engagerade släktforskare registrerar data för att nästa version (den sjunde) ska kunna publiceras runt 2017-2018. Drygt hälften av Sveriges församlingar, bl a Gagnef-Floda-Mockfärd, är färdiga.

Vill du hjälpa till? Se på Förbundsinfo/Namn åt de döda i bifogad länk Rötter

Lite mera...

Släkt och Hembygdsforskare har sedan 1979 bedrivit gravstensinventering runt om i landet.

Man kan fritt ta del av materialet ur databasen, se www.genealogi.se

under fliken Faktabanken/ -gravstensinventeringen.

Man kan också själv bidra med foton och uppgifter till inventeringen.

www.genealogi.se

Eskil Olsson i Bäsna har startat ett projekt för att lägga in fler uppgifter från Gagnefs kyrkogård och han vill gärna ha hjälp med det arbetet.

Kontakta honom om du vill bidra med uppgifter eller hjälpa till med registrering av detta kulturarv.

Ett stort TACK till alla medlemmar och styrelsekamrater!

I 10 år har jag haft Ert förtroende att få vara föreningens ordförande.

Det har varit roliga, spännande och givande år, men nu lämnar jag med varm hand över ordförandeskapet till Roger Mattsson och önskar honom och Er alla Lycka Till.

Nu har vi firat våra 10 år!

Lördagen den 22 november 2014 samlades vi på Himmilsgården i Djurås och tittade först på SVT-filmen Häxa och festade på smörgåstårta, innan Karin Hedman Larsson och Lars-Olof Nordesjö berättade om Blåkullafärderna i Mockfjärd och Gagnef runt 1858.

Initierat och kunnigt berättade Karin och Lars-Olof inför ett fyrtiotal gäster om barnens Blåkullafärder och hur komministern Robert Blumenberg på sitt sätt försökte sätta stopp för fantasierna.

Karin Hedman Larsson och Lars-Olof Nordesjö

Den nya styrelsen från vänster: Bengt-Åke Permats, Inga-Lisa Lundgren,Lars-Olof Nordesjö, Yvonne Hellberg, Roger Mattsson, Birgitta Classon och Claes Svedberg