Nu har vi firat våra 10 år!

Lördagen den 22 november 2014 samlades vi på Himmilsgården i Djurås och tittade först på SVT-filmen Häxa och festade på smörgåstårta, innan Karin Hedman Larsson och Lars-Olof Nordesjö berättade om Blåkullafärderna i Mockfjärd och Gagnef runt 1858.

Initierat och kunnigt berättade Karin och Lars-Olof inför ett fyrtiotal gäster om barnens Blåkullafärder och hur komministern Robert Blumenberg på sitt sätt försökte sätta stopp för fantasierna.

Karin Hedman Larsson och Lars-Olof Nordesjö

Gästerna lät sig väl smaka av den goda smörgåstårtan

Det fanns mycket källmaterial att ta del av under dagen

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Vem tror du att du är? var programförklaringen för lördagens (11 oktober 2014)

träff i Adelborgssalen.

Det blev en intressant och välbesökt dag där en hel del av vad som finns i gömmorna i vår kommun visades upp. Vi bekantade oss bl a  med:

Ulrika Olsson; - Bygdeband och Bäsna-bilder

Leif Lorentzon; - Gagnefs Hembygdsförenings bildarkiv

Kenneth Frisk; - Minnesstugans samlingar

Dessutom:

Nils Roos; - Vad man kan hitta i SVAR

Niklas Hertzman; - Arkiv Digital

OCH INTE MINST....

Lars-Olof Nordesjö tipsade publiken om vad man kan hitta i bl a Gagnefs kommunarkiv

Lars Liss visar Hans Per Perssons bevarade bildskatt för Gunnel Malm och Peter Lindholm

Peter Lindholm visar Mockfjärds Hembygdsförenings Face Book-sida

Det här glada gänget representerade Gagnefs släktforskarförening vid släktforskardagarna i Karlstad. Vi var 5 st föreningar som samsades i en monter under Dalarnas dekal; Släkt och Bygd från Borlänge, Falubygdens Släktforskarförening, Finnbygdens Hembygdsförening och Dalarnas Forn- och Hembygdsförening.

Många besökare uppskattade att Dalarnas föreningar var samlade på ett ställe då man enkelt kunde gå mellan föreningarna och få svar på frågor och funderingar.

Nästa års släktforskardagar kommer att hållas i Nyköping, välkomna dit!

Det var full fart hela dagen med många besökare

Ett stort TACK till alla medlemmar och styrelsekamrater!

I 10 år har jag haft Ert förtroende att få vara föreningens ordförande.

Det har varit roliga, spännande och givande år, men nu lämnar jag med varm hand över ordförandeskapet till Roger Mattsson och önskar honom och Er alla Lycka Till.

Släktforskardagarna i Karlstad 2014